Info
Logo
Svenska Finnjolleförbundet bildades 1954 och är ett av Internationella Finnjolleförbundets nationella förbund. Vår målsättning är att utveckla Svensk Finnjollesegling - ge bra service till medlemmarna och på olika sätt arbeta för "att öka bredden". Den sociala gemenskapen och bra tävlingar, är viktig för att nå målet att få fler att segla Finnjolle, Olympisk enmansjolle i 71 år, 1952 - 2023.

  • Finnjolleförbundet är riksorganisation för den olympiska enmansklassen Finnjolle ansluten till Svenska Seglarförbundet/Riksidrottsförbundet och International Finn Association.
  • IFA är det Internationella Finnjolleförbundet som b.la ger ut tidningen FINNFARE. IFAs hemsida: http://www.finnclass.org/
  • Kappseglingar anordnas varje år. Det brukar vara 4-6 nationella tävlingar varav några är kval till VM och EM. SM är internationellt. I Europa arrangeras det under säsongen ett 50-tal regattor. Ps. Du får segla (prova på) en nationell Sverige Cup-regatta, utan att betala aktiv medlemsavgift 600 kronor. Dock ej mästerskapstävlingar: Svenskt Mästerskap.
  • Svenska Finnjolleförbundets årsmöte äger rum i samband med Svenska Mästerskapen.
  • För att få deltaga i regattor med sin Finnjolle krävs det att man betalar 600 kr i medlemsavgift (ny avgift från 2013). Du har då rätt att kvalificera dig till VM och EM. Största delen av den aktiva medlemsavgift, betalas av Svenska Finnjolleförbundet till Internationella Finnjolleförbundet för VM- och EM-platser. Man får prova på en nationell tävling gratis, dock ej mästerskapstävlingar. Medlemsavgiften inbetalas på postgiro 170228-1. Ange: Namn, Adress, Telefonr och ev båtklubb. Var beredd att visa kvitto på inbetalningen vid regattorna.

Vad är finnjolle?

Jollen konstruerades av Rickard Sarby 1949 och har varit med på varje OS sedan 1952. Det är den största enmansjollen du kan segla och många kända rorsmän har ett förflutet i klassen. Den är tekniskt avancerad och utvecklas kontinuerligt. Den goda stämningen mellan finnjolleseglare är välkänd. Häng med oss du med!

Se fler filmer på vår YouTube kanal

Se fler filmer på theFinnChannel

Betala med Swish
123 029 02 13
QR Code
© Copyright 2023 Finnjolleförbundet

Anders Lundströms gata 13, 169 73 Solna

Kontakta oss via e-post info@finnjolle.se