God fortsättning på 2022! (Publicerad 2022-01-01)
Önskar alla god fortsättning på nya året. Så här på nya årets första dag, visar vi en bild från UKF/Uppsala Kanotförening, som första bild för 2022.
Det är en bild från 1964 som visar hur Uppsala Kanotförenings klubbhus i Graneberg, såg ut på 60-talet.

På tal om UKF och klubbhuset i Uppsala, så kommer vi (troligtvis fredag 17 juni) att förevisa och berätta om UKF, Finnjollen och dess konstruktör Rickard Sarby.

Det gör vi i anslutning till USS-regattan som seglas lördag-söndag 18-19 juni 2022. Inom ramen för USS-regattan, kommer UKF att på egen bana, arrangera en Finnjolleregatta för moderna Finnjollar, men också för äldre Finnjollar - trä-Finnjollar och äldre plast-Finnjollar.

Varför genomförs då denna regatta?
Jo, det gör vi för att uppmärksamma att det var 70 år sedan Finnjollen debuterade som Olympisk enmansjolle vid OS i Helsingfors 1952.

Vi räknar med utöver det antal svenska Finnjolleseglare, som brukar delta i USS-regattan (12-15 Finnjollar), beräknas det komma ca 8-10 Finnjolleseglare (Masterseglare... 40 år och äldre), från utlandet som mellanlandar i Uppsala för att segla 70-årsjubileumsregattan, innan de reser vidare till Helsingfors för att delta i Finn World Masters - som också firar och uppmärksammar Finnjollen 70 år. Det gör de genom att arrangera regattan på de vatten som Finnjollen första gången deltog i Olympiska sammanhang.

Till jubileumsregattan i Uppsala, tror vi att det kommer ca 15-20 trä-Finnjollar och några plast-Finnjollar. När det gäller "Wooden Finn", så är intresset stort från Sverige, England, Tyskland m.fl. länder, så det finns goda möjligheter att det ska bli ett lyckat och trevligt Finnjollearrangemang i Uppsala i juni 2022!

Olympisk mästare och guldmedaljör 1952, blev Paul Elvström från Danmark. Silvermedaljör blev Charles Curry från England och bronsmedaljör blev konstruktören själv - Rickard Sarby, Sverige.

Seglarhälsningar Torsten Jarnstam / SWE 111
Ordförande Svenska Finnjolleförbundet

Photographer: Okänd
Bilder
    
Vill du bli stödjande medlem?Fler bilder önskas till hemsidan!Mätbrev master och utrustningVill du bli stödjande medlem?Fler bilder önskas till hemsidan!God fortsättning på 2022!
  Betala med Swish
  123 029 02 13
  QR Code
  © Copyright 2022 Finnjolleförbundet

  Anders Lundströms gata 13, 169 73 Solna

  Kontakta oss via e-post info@finnjolle.se