Göran Andersson har slutat sina dagar! (Publicerad 2020-11-20)
Här har vi en mycket tråkig nyhet... Göran Andersson har efter en tids sjukdom avlidit. Våra tankar går till Görans familj och nära och kära!

Göran föddes i Lysekil 1939 och representerade som aktiv Marstrands SS – inte minst när han seglade Finnjolle i OS 1960. Det blev ytterligare OS-resor, men bara som reserv. Inför OS i Mexiko 1968 var han ytterst nära en OS-plats igen.
- Men på en regatta i England blev jag diskad eftersom jag var för överlägsen. Någon protesterade mot mig för att det var omöjligt att jag kunde vinna så stort utan att ha fuskat. Märkligt nog gick protesten igenom, jag förlorade regattan och tappade i ranking – och i förlängningen förlorade jag också min OS-plats i Finnjolle på grund av detta, berättar Göran.
Men det var i OK-jolle som han skördade sina största framgångar med bland annat två VM-guld (1965 och -66) då OK-jollen var världens största enmansjolle-klass.
Under 60- och 70-talet var Göran en av världens ledande segelmakare, masttillverkare och båtbyggare. Den som ville ha framgång på kappseglinsbanorna i OK-jolle och Finnjolle använde segel från Marinex – företaget som Göran startade i början av 60-talet.
Marinex framgångsrecept var att ”skräddarsy” mast och segel för seglaren som skulle använda det.

Seglarsverige och för den delen också seglarvärlden har förlorat en betydelsefull och framgångsrik seglare, segel- och masttillverkare.
Göran vi kommer alltid att minnas dig, för det du gjort för Svensk Segling!

Bilden visar när Göran Andersson i samband med Mästarnas Mästare i Marstrand 2019, blev invald i Svensk seglings Hall of Fame.

Seglarhälsningar Torsten Jarnstam / SWE 111
Ordförande Svenska Finnjolleförbundet

Photographer: Daniel Stenholm
Bilder
    
Sverige Cupen för Finnjolle 2021GOD JUL OCH GOTT NYTT FINNJOLLE ÅR!Fler bilder önskas till hemsidan!Att segla i Sverige just nu, kan vara kyligt!Finnjolle S 1 flyttas till HärnösandT-shirt Fler bilder önskas till hemsidan!Åke Stööd har lämnat oss!Stödjande medlemmar!
Betala med Swish
123 029 02 13
QR Code
© Copyright 2024 Finnjolleförbundet

Anders Lundströms gata 13, 169 73 Solna

Kontakta oss via e-post info@finnjolle.se