Fler bilder önskas till hemsidan! (Publicerad 2020-01-06)
Här har vi en bild troligen från 1964 eller möjligtvis 1965. Hur som helst visar den undertecknad i sin första Finnjolle / S 257 "Krumelur", som planar utanför UKF / Uppsala Kanotförenings klubbanläggning i Graneberg. Beläget ca 8 km söder om Uppsala centrum, vid sjön Ekoln - en vik av Mälaren.

Lite historia om undertecknads första Finnjolle. Finnjollens konstruktör Rickard Sarby plastade upp skrovet hösten 1960 och vintern 1960/61 däckade undertecknad med hjälp av pappa Sigurd jollen i ett skyddsrum i Järnvägsparken utanför Centralstationen i Uppsala.
Rickard tillverkade mast, bom och roder i trä och sydde ett rött Dacronsegel. Säsongen 1961 var undertecknad 15 år och vägde endast ca 48 kg. Vind över 3 m/s var ren överlevnad... i alla fall den första tiden i sin första Finnjolle.

Ps. Säsongen 2020 (alltså 59 år senare) planerar undertecknad som i början av mars fyller 74 år, att delta i Sverige Cup-regattorna i Träslövsläge i maj, USS-regattan i Uppsala i juni, SM i Karlstad i slutet av augusti och Sola Cup i Karlstad i september.

Kanske även du kommer att delta i Sverige Cup-regattorna 2020?

Gå gärna in på Svenska Finnjolleförbundets kalender, så ser du datum på Sverige Cup-regattorna och andra regattor i Sverige och utomlands:
https://www.finnjolle.se/events/ShowEvents.php

Vi önskar fler bilder till Svenska Finnjolleförbundets hemsida!
Har du bilder med Finnjolleanknytning som du vill få publicerade på Svenska Finnjolleförbundets hemsida - skicka dem till torstenjarnstam (at) yahoo.se

Bifoga gärna lite uppgifter om bilden: vem som fotograferat och när, samt kortfattat text som ger lite bakgrund till bilden.
Bilder "från förr" och bilder från nutid, är lika uppskattade!

Har du upplevelser/händelser från förr eller nutid, som har Finnjolleanknytning och som du vill berätta om - går det bra att skicka till
torstenjarnstam(et)yahoo.se

Seglarhälsningar Torsten Jarnstam / SWE 111
Ordförande Svenska Finnjolleförbundet

Photographer: Sigurd Jarnstam
Bilder
    
Finnjolle - PATA 2004 säljes!Latini-mast säljes!Sola Cup-regattan 12-13 september 2020Vill du stödja Svensk Finnjollesegling?Till salu - Fin Mersea trailerFler bilder önskas till hemsidan!Vill du stödja Svensk Finnjollesegling?Finnjolle S 294Finnjolle S 236 är till salu!
Betala med Swish
123 029 02 13
QR Code
© Copyright 2020 Finnjolleförbundet

Skolgatan 12B, 753 11 Uppsala

Kontakta oss via e-post info@finnjolle.se