"Höstlövet" i Uppsala 2019 (Publicerad 2019-10-29)
Här kommer en rapport från Klas Elvinger i Uppsala / UKF - Uppsala Kanotförening:
"Höstlövet" 27 oktober, hade samlat 14 tävlande.
En laber och kylig bris från NV mötte årets Höstlövsseglare. Med sedvanlig bryggförankrad startprocedur innebar detta halvvindstart med klar lä fördel. I heat om fem kvalificerade sig Oskar Röös och Mats Karlsson med två ettor i grundomgången direkt till A-finalen där de så småningom fick sällskap med Gustav Holst, Erik Wahlberg och David Berg via fina resultat i D, C och B finaler. Detta kluriga schema är en uppfinning av Per Nilson och lite svårt att förstå för den oinvigde men finns att läsa om i hemsidans dokumentarkiv. Hur som helst så drog i finalen Mats K det kortaste strået tätt följd av Erik W, Gustav H, Oskar R och David B. Den sistnämnde hade något fiffel för sig i samband med starten som han själv hedersamt bestraffade med en 360.
Tilläggas kan att ordföranden fick se sig distanserad av sonen Rasmus och tolvårige Folke Röös gjorde en mycket hedersam finnjolledebut stundom skickligt balanserandes på högkant.
Förutom nämnda deltog också Mikael Ring, Gustav Grangert, Robert Wahlberg, Per Ingemarsson, Mats Enblom och Mikael Brandt (alltiallo organisatör). Ärtsoppan tillagades av Anders Ljungkvist.
Gå in på länken här nedan så når du UKFs hemsida och kan även ta del av många fina bilder från "Höstlövet" 2019:
http://www.ukf.se/Nyheter/UKFnyheter/hostlovet2/

Denna stämningsfulla bild, visar målgång under ett av de olika delseglingarna!

Seglarhälsningar Torsten Jarnstam / SWE 111
Ordförande Svenska Finnjolleförbundet

Photographer: Mikael Brandt / UKF
Bilder
    
Segling i Öresund 30 dec. 2019Boken om Göran AnderssonGOD JUL och GOTT NYTT ÅR!Finnjollesegling i Karlstad 15 decemberFler bilder önskas till hemsidan! Uppdatering av kalendern!T-shirt Sverige Cup-regattorna 2020Svensk Mästare i Finnjolle 2020?
Betala med Swish
123 029 02 13
QR Code
© Copyright 2020 Finnjolleförbundet

Skolgatan 12B, 753 11 Uppsala

Kontakta oss via e-post info@finnjolle.se