Finnjolle på Skutberget i Karlstad (Publicerad 2017-09-30)
I dag visade en Optimistjolle, två Zoom8:or och en Finnjolle från KKF / Karlstads Kappseglingsförening upp sig på Skutberget. Bilden visar undertecknad och Alma Nord (och hennes pappa), när vi efter avslutad uppvisning tog upp våra jollar på badstranden.
Det var i samband med att föreningen Skutbergets Wenner som uppmärksammade att motionsanläggningen på Skutberget i dag fyller 45 år. I samband med detta firande, hade ett antal Karlstadsföreningar möjlighet att visa upp sig.
Många Karlstadsbor tog möjligheten att besöka friluftsområdet vid Kattfjorden och fick smaka på kaffe som kokades på öppen eld och smaka grillkorv m.m.

Ps. En av anledningen till att KKF visade upp jollesegling, är att Skutberget med motionscentralen och sandstranden är det basområde som används vid större jolleregattor. Senast var i september förra året då Skoghalls Båtsällskap, Karlstads Segelsällskap och Karlstads Kappseglingsförening, tillsammans arrangerade Laser GP (70 deltagande Laser) och Elitserie för E-jolle (70 deltagande E-jollar). Karlstads kommuns politiker har beslutat att låta bygga en temapark (Muminland) på Skutberget. Blir detta verklighet, så kommer vi aldrig mer kunna arrangera större jolleregattor i Karlstad.

Seglarhälsningar Torsten Jarnstam / SWE 111
Ordförande Svenska Finnjolleförbundet

Photographer: Kenneth Magnusson
Bilder
    
Gott Nytt Finnjolle År!Monica Jabobson har somnat in för evigt!Barbados FWM 2017Fler bilder önskas till hemsidan! Styrelsen Svenska Finnjolleförbundet Intervjuer med FinnjolleseglareBoken Photo FinnishDecember segling i UppsalaIntervjuer med Finnjolleseglare 
Betala med Swish
123 029 02 13
© Copyright 2018 Finnjolleförbundet