Finnjolle - typ äldre utförande (Publicerad 2017-01-17)
Här har vi en bild som togs i samband med Svenska Mästerskapen i Falun 2015. Stefan Fagerlund visade upp sin pappa Benny Nilssons fint renoverade gamla Finnjolle.
Skrovet är tillverkad i England och är "kryssfanérbakad". Finnjollen är från den tid då man seglade med mast tillverkad av trä och träbom med bomkil... "gårdagens kickanordning", som inte var möjlig att reglera så mycket som man idag kan göra med kickarmen på bommen.
På den tiden denna Finnjolle användes, var det heller inte möjligt att trimma seglet på annat sätt än med skotet. Det fanns inte de olika trimtampar vi idag har... där vi kan ändra uthalet, inhalet och cunningham.

Ps. Vi önskar fler bilder till Svenska Finnjolleförbundets hemsida!
Har du bilder med Finnjolleanknytning som du vill få publicerade på Svenska Finnjolleförbundets hemsida - skicka dem till torstenjarnstam(et)yahoo.se

Bifoga gärna lite uppgifter om bilden: vem som fotograferat och när, samt kortfattat text som ger lite bakgrund till bilden.
Bilder "från förr" och bilder från nutid, är lika uppskattade!

Seglarhälsningar Torsten Jarnstam / SWE 111
Ordförande Svenska Finnjolleförbundet

Photographer: Torsten Jarnstam
Bilder
    
Gott Nytt Finnjolle År!Monica Jabobson har somnat in för evigt!Barbados FWM 2017Fler bilder önskas till hemsidan! Styrelsen Svenska Finnjolleförbundet Intervjuer med FinnjolleseglareBoken Photo FinnishDecember segling i UppsalaIntervjuer med Finnjolleseglare 
Betala med Swish
123 029 02 13
QR Code
© Copyright 2024 Finnjolleförbundet

Anders Lundströms gata 13, 169 73 Solna

Kontakta oss via e-post info@finnjolle.se